Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-32132132
  • info@dossiernet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Spaarrentes onder de 1%?

Op dit moment biedt Nationale Nederlanden Bank nog een spaarrente aan van 1 procent. Eind deze week zakt ook deze spaarrente verder weg. Er zijn dan nauwelijks nog banken die een spaarrente bieden van 1 procent of meer. Een hogere rente is mogelijk, maar dan moet je wel genoegen nemen met beperkingen.

De hoogte van de spaarrente is de afgelopen jaren in stapjes verlaagd van 5,25 procent in 2008 naar minder dan 1 procent op dit moment. Een spaarrente van 0,75 tot 0,9 procent wordt door meerdere banken aangeboden. De banken Rabobank, ING en ABN Amro komen niet verder dan 0,5 procent.

Een hogere spaarrente op spaarrekeningen met beperkingen

Er is nog een aantal banken die een rente boven de 1 procent geven op spaarrekeningen met beperkingen. Hierbij kun je denken aan spaarrekeningen waarbij er opname- en of stortingsbeperkingen gelden. Ook bij deze spaarrekeningen gaat het om een rente ruim onder de 2 procent. Deze spaarrekeningen hebben vaak als functie om een kapitaal op te bouwen voor de kinderen.

Of kiezen voor een deposito?

Kun jij jouw spaargeld voor een langere tijd missen? Dan is een spaardeposito misschien iets voor jou. Bij deze spaarvormen stort je in één keer een bepaald bedrag en je laat het vervolgens een bepaalde periode op de rekening staan. Vooraf spreek je een rentevergoeding met de bank af. Helaas is de rente op deposito’s ook niet veel hoger. Een deposito met een looptijd van 5 jaar levert echter ook maar een spaarrente van maximaal 1,4 tot 1,6 procent op. 

Wat zijn de alternatieven voor sparen?

Afhankelijk van je spaardoel zijn er alternatieven. Beleggen brengt meer risico met zich mee, maar kan een optie zijn voor doelen op langere termijn. Hierbij kan er belegd worden rekening houdende met de risico’s en jouw risicobereidheid. Dit is bijvoorbeeld een manier om een aanvulling op het pensioen op te bouwen. Voor het sparen voor een auto is het minder voor de hand liggend. Spaargeld gebruiken ter aflossing van de hypotheek is ook een optie, maar besef je goed dat je het geld niet weer eenvoudig terug kunt halen als je het weer nodig hebt.

Er zijn mogelijkheden om meer rendement te maken, maar over het algemeen is het risico dan ook veel groter. Daarbij moet een spaarbuffer direct opneembaar zijn. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 07-06-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.